Som en ekstra service kan du her finde de opskrifter, som lå i gæstebogen på den gamle hjemmeside.

 

Hvis du har en opskrift, som du vil dele, må du meget gerne sende en mail til foersumborgerforening@gmail.com, så bliver den lagt på siden her.

 

Opskrifter

Baronessens kokoskager

(ca. 30 stk)

Mørdej:

200 g smør

75 g sukker

1 æg

Fyld: Hindbærsyltetøj eller æblemos

Kokosmasse:

4 æggehvider

200 g sukker

200 g kokosmel

Mørdej: hak smørret ud i melet, heri blandes sukker og sammenpisket æg. Lægges koldt.

Kokosmassen: Æggehvider der ikke er piskede, sukker og kokosmel kommes i en skål og piskes over vandbad.

Smør nogle linseforme godt, og klem en kugle mørdej ud i hver. I hver kommes en lille klat hindbærmarmelade og ovenpå kokosmassen.

Bages ved 200 grader i ca. 15 min. Afsvaler lidt før de tages ud af formene.

Kan fryses. 

God appetit.

Anita

Limesuppe

Kog 2 dl vand og 2 dl sukker i 1 min. Bland den kolde lage sammen med
½ spsk. fintrevet limeskal, 3/4 dl limesaft, ½ dl. hakket citronmelisse og
750 g frisk frugt i stykker.
Serveres med vaniljeis og flødeskum af 1/4 l piskefløde,
evt. smagt til med 2 spsk. florsukker.
Navn: Anita Dato: 23-04-2013 08:33:54
Gulerods"dessert"

 

Endelig fik jeg mig taget sammen. Her er opskriften: 100 g daim 100 g makroner
2 1/2 dl piskefløde 2 tsk flormelis 3 tsk vanilliesukker 2 1/2 dl creme fraise 18%
750 g revne gulerødder
Daim og makroner hakkes/ knuses og lægges i bunden.
Pisk fløden stiv med flormelis og vaniliesukker og vend creme fraise i.
Læg cremen ovenpå bunden og gulerødder øverst.
Skal gerne stå på køl min 2 timer før servering
Navn: Bettina Dato: 09-05-2012 21:35:03
Hvid Gløgg
Ca. 6 personer
75 g abrikoser, i halve 0,5 dl hvid rom
Abrikoser trækker i rommen i nogle timer. 6 dl hvidvin
mandelsplitter 25 g rørsukker 2 dl hyldeblomstsaft 2 dl æblejuice 6 stk nelliker
½-1 tsk revet tørret ingefær ½ stang vanille 2 stænger kanel
Alt blandes og varmes til kogepunktet.¨
Tilsæt hvidvin og overskydende rom fra abrikoserne og varm op.
Server i glas, med abrikos, mandler og kanel.
Navn: Anita B. Nielsen Dato: 20-12-2010 17:37:22
Müslibrud.
190 g smør smeltes 150 g sukker 3 spsk  mælk 3 spsk mørk sirup 150 g nødder
1½ dl. solsikkekerne 6 dl. havregryn
Det hele røres sammen og fordeles i et jævnt lagt i en lille bradepande beklædt
med bagepapir.
Bages nederst i ovnen ved 175 grader i 20-25 min.
300 g overtrækschokolade fordeles over kagen og smørres ud
når kagen kommer ud af ovnen.
Når kagen er kølet lidt af skæres den ud i små trekanter.
Navn: Birthe Ladekjær Madsen Dato: 29-11-2010 15:44:38
opskrifter på boller
1 pk gær ½ l   væske ½ tsk salt ½ tsk sukker
50-100 g havregryn el. gramhamsmel el. begge dele sammen. mel efter behov
smelt 25 g margarine tilsættes til sidst + lidt mel.
hæve 30min formes til boller hæve 30min
bages 10-12min v/175 c. god fornøjelse
Hilsen Britt
Navn: Britt Dato: 03-05-2009 15:01:11
Jugoslaviske kager med kokos.
Følgende passer til min bradepande.
6 dl sukker 6 æg 6 3/4 dl mel 1,5 tsk bagepulver 2,25 dl olie 1,5 dl mælk
Pisk æg og sukker godt. Tilsæt olien og rør mælk og mel og bagepulver i skiftevis.
I en smurt bradepande, bages midt i ovnen ved 200 grader i 20 min.
Dyp-glasur: (denne mængde er rigelig) 100 g mørk chokolade 3 spsk kakao
300 g smør 5 dl mælk 5 spsk sukker
Koges sammen i en gryde.
Skær kagen i firkanter, dyb dem i chokoladen og vend dem i kokos.
(eller evt hakkede nødder)
Navn: Anita Dato: 13-03-2009 18:29:15

her er opskriften på pastatærte

100g pasta 3 porre 150g kogt skinke 1 stort løg 4 æg 3 dl   piskefløde 100g reven ost salt,peber, oregano
pasta koges mør og dryppes af. porrerne renses, skæres i skiver og
koges i letsalt vand i et par min. og dryppes af. løg og skinke skæres i terninger
og blandes med pasta og porre i et stort smurt tærtefad.
æg, fløde og krydderie piskes sammen og den reven ost vendes i.
Massen hældes over fyldet i tærteformen og
bages ved 180 c i ca. 30-35 min. server evt. grøn salat og lune flutes til.
Navn: Britt Dato: 17-11-2008 21:51:47

Varm kartofflesalat:

2 spsk olie 1 kg kartoffler i tern lidt salt i ovn ved 250 g i 25 min varm luftovn
bacon i skiver skæret i tern, svites på panden.
dressing: 1½ dl crem fraiche 3/4 dl mayonnaise 2 spsk sennep hakket purløg
citronsaft salt og peber hældes over kartoffler og bacon
derefter røres lidt rundt forsigtig klare til servring.
Navn: Britt Dato: 13-07-2008 11:51:11
Foersum Borgerforening  | foersumborgerforening@gmail.com